Over mij

Mijn naam is Rikke Sørensen, ik kom uit Denemarken en woon inmiddels 20 jaar in Nederland. Ik ben getrouwd met een Nederlander en samen hebben wij 4 kinderen in de leeftijd van 11 tot 20 jaar.

In 1999 ben ik afgestudeerd als chiropractor aan het universiteit in Odense, in Denemarken. Ik ben gelijk naar Nederland verhuisd en na een jaar het Graduate Education Programma gevolgd te hebben heb ik een bestaande praktijk in Den Haag overgenomen.

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren om mijzelf als behandelaar te verbeteren en heb veel bijscholing gevolgd, met name op het gebied van rehabilitatie, functionele neurologie en pediatrie.

Mijn doel

Mijn streven is om direct of indirect zoveel mogelijk kinderen te helpen, die moeite hebben sociaal, emotioneel of academisch. Zodat ze meer zelfvertrouwen en een makkelijker leven krijgen.

Ik wil mijn kennis delen met iedereen die als ouder of beroepsmatig te maken hebben met kinderen met leer- en gedragsproblemen. 

Mijn verhaal

Sinds eind 2016 ben ik gaan specialiseren in de functionele ontwikkelingsneurologie omdat mijn middelste dochter ernstige leesproblemen bleek te hebben. Een "standaard" "top-down" benadering met extra oefenen en extra begeleiding hielp niets of nauwelijks. En behalve van dat ik er behoorlijk verdrietig van werd, voelde ik ook een soort van frustratie - dat wat wij 's avonds meerdere keren samen hadden gelezen, de volgende ochtend helemaal weg was...

Ik had kort daarvoor een seminaar van Dr. Robert Melillo gevolgd, waarin hij de ontwikkeling van de hersenen en de functionele disconnectie introduceerde en heb mij aangemeld voor het volledige cursus in "Developmental Functional Neurology". Robert Melillo is de oprichter van de Brain Balance Centers in Amerika, en heeft zich sinds 30 jaar gespecialiseerd in hersenontwikkeling en leer- en gedragsproblemen.

Ik had het geluk dat mijn dochter door Dr. Robert Melillo onderzocht kon worden. Zij had niet alleen een onderontwikkelde linker hersenhelft, maar ook de rechter hersenhelft was onderontwikkeld. Zij was ambidextrous en had spiertrekkingen.

Met hulp van mijn bijscholing in de functionele ontwikkelingsneurologie en met persoonlijke steun van Dr. Robert Melillo heb ik een Neuro Balans programma samengesteld voor mijn dochter. 

Mijn dochter heeft oefeningen gekregen voor een aantal ongeremde primitieve reflexen, voor de core stabiliteit en om, in eerste instantie, de linker en vervolgens ook de rechter hersenhelft te stimuleren. En we hebben een jaar lang een eliminatiedieet gevolgd.

Ik was vast beraden om alles te doen wat mogelijk was om mijn dochter te helpen en dat is heel goed gelukt. Mijn dochter die niet kon lezen leest nu als de beste, haar handschrift is heel mooi geworden, haar spiertrekkingen verdwenen en zij heeft heel veel zelfvertrouwen gekregen.

Sinds 2018 werk ik met het Neuro Balans programma in de praktijk. En daar heb ik gemerkt dat de resultaten die wij bereiken sterk afhankelijk zijn van de motivatie van de ouders  - om hun kind te ondersteunen en de nodige veranderingen te creëren in de levensstijl.

Dat is voor mij de reden geweest om een coaching programma te maken zodat ouders meer betrokken zijn bij de behandeling en daardoor ook meer gemotiveerd zijn.